کشف

image
image
image
image
image
image
image
کشف

کشف

دوره دو ماهه کشف کاملاً رایگان است و شتاب‌دهنده در این مرحله به کمک خدمات خود، به استارتاپ‌ها کمک می‌کند تا از یک طرف، زمان و هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار را کاهش و از طرف دیگر، احتمال موفقیت خود را افزایش دهند؛ در همین حین، شتاب‌دهنده نیز به این درک می‌رسد که کدام استارتاپ‌ها صلاحیت لازم برای سرمایه‌گذاری در دوره شتاب را دارا هستند.. 

در ابتدای دوره کشف، بین شتاب‌دهنده و استارتاپ «پیمان‌نامه عدم افشاء» امضا می‌شود تا امنیت حقوقی هر دو تامین گردد. این پیمان‌نامه، اطلاعاتی که بین دو طرف تبادل می‌گردد را محرمانه تلقی نموده و به این وسیله، جواز هرگونه استفاده از آن را بدون اخذ مجوز کتبی از طرف مقابل، سلب می‌نماید.
استارتاپ ها می توانند در این دوره شرکت نمایند و در صورتی که همکاری با شتاب‌دهنده را مفید دیدند، در دوره شتاب همکاری خود را ادامه دهند؛ در غیر این صورت، بدون صرف هیچ هزینه ای، به همکاری با شتاب‌دهنده خاتمه دهند. شایان ذکر است که به علت رایگان بودن دوره، بیم آن وجود دارد که استارتاپ به تعهدات خود مبنی بر حضور در شتاب‌دهنده یا پیگیری امور محوله، سهل‌انگاری ورزد؛ از همین رو، سفته‌ای 100.000.000 ریالی از بنیان‌گذاران اخذ می‌گردد تا به تعهدات خود پایبند باشند.
در انتهای دوره کشف، «روز داوری» در انتظار استارتاپ‌هاست؛ جایی که باید از برنامه عملیاتی چهار ماهه خود برای دوره شتاب دفاع نمایند. در صورت موفقیت در این جلسه، مجوز ورود به دوره شتاب به استارتاپ داده می‌شود.

 

اهمیت مرحله کشف

اهمیت دوره کشف برای ما آن قدر زیاد است که تمامی تیم‌هایی که خواهان حضور در شتاب‌دهنده هستند را به این دوره پذیرش می‌نمائیم. باور ما این است درک بنیان‌گذاران از استارتاپ خود، کلیدی‌ترین مسئله‌ای است که موفقیت یا شکست استارتاپ را رقم می‌زند؛ از همین رو، خدمات دوره کشف به نحوی طراحی شده‌اند تا بنیان‌گذاران را به درک کاملی از مدل کسب‌وکار و فرآیندهای آن برسانند. درک این مفاهیم، استارتاپ را قادر می‌سازد تا سرمایه‌گذاری 35 میلیون تومانی دوره شتاب را با آگاهی کامل و هدفمند هزینه نماید. تجربه به ما نشان داده است که موفقیت یک تیم در دوره کشف و حتی در دوره شتاب، به چهار عامل بستگی دارد؛ از همین جهت، در دوره کشف شتاب‌دهنده فردوسی صرفاً تیم‌هایی را پذیرش می‌کنیم که تمامی این معیارها را داشته باشند:

 

  • تیم اولیه توسط بنیان‌گذاران شکل گرفته باشد (حداقل دو نفر)
  • بازار انتخابی استارتاپ، ظرفیت جذابی داشته باشد (ایده تکراری نباشد)
  • محصول اولیه ساخته شده باشد (صرفاً ایده نباشد)
  • کار کردن روی استارتاپ، اولویت بنیان‌گذاران باشد. (هر بنیان‌گذار حداقل هفته‌ای 20 ساعت در مکان شتاب‌دهنده حضور یابد؛ از همین رو، درخواست استارتاپ‌هایی را رد می‌نمائیم که در مشهد حضور ندارند)

 

حضور در دوره کشف سبب می شود تا تیم ها بتوانند نسبت به انجام موارد ذیل اقدام نمایند :

 

 

 

مشتریان کلیدی خود را پیدا کنند

فرآیند ورود به دوره کشف شتابدهنده فردوسی با ثبت اطلاعات استارتاپ توسط بنیان گذار آن شروع می شود. لازم است تمامی استارتاپ های متقاضی خدمات شتابدهنده، فارغ از این که در چه مرحله ای هستند، این کار را انجام دهند.

image
 
image

بازار هدف خود را بهتر بشناسند

در صورت مساعد بودن نظر تیم ارزیابی، از شما برای حضور در جلسه مصاحبه دعوت خواهد شد. شتابدهنده فردوسی برای پذیرش استارتاپ‌ها در دوره کشف 4 ملاک دارد: 1.تعداد اعضای تیم حداقل دو نفر باشد؛ 2. محصول اولیه داشته باشد (صرفاً ایده نباشد)؛ 3. بازار انتخابی آنها ظرفیت جذابی داشته باشد (ایده تکراری نباشد)؛ 4. هر کدام از اعضای تیم هفته‌ای20 ساعت در مکان شتابدهنده حاضر شوند و روی استارتاپ خود کار کنند. در صورتی که استارتاپ آمادگی لازم برای ورود به شتابدهنده را نداشته باشد، نکاتی که مانع ورود به دوره کشف بودند به اطلاع بنیان گذار خواهد رسید

 

مدل کسب و کار خود را اعتبار سنجی نمایند

از بنیان گذار استارتاپ دعوت می شود تا با تمامی اعضای تیم خود در این جلسه، که به منظور آشنایی بیشتر با کسب و کار استارتاپ است، حضور یابند. 15 دقیقه ابتدایی جلسه به ارائه بنیان گذار و معرفی اعضای تیم اختصاص داشته و در 15 دقیقه بعدی، تیم ارزیابی سوالات خود را مطرح می کند.

image
image

فرآیندهای کسب و کار خود را درک نمایند

در صورت جلب نظر تیم ارزیابی در جلسه مصاحبه اولیه، از استارتاپ خواسته میشود به منظور بررسی عمیق تر و دقیق تر، مدل کسب و کار خود را در یک فیلم 5 دقیقه ای بررسی کرده و برای تیم شتابدهی ارسال کند.جهت آماده سازی فیلم مورد نظر ،طبق آموزش ویدئویی زیر عمل کنید و نحوه ارسال ویدئو توسط کارشناس شتابدهی به شما اطلاع داده خواهد شد و در صورت عدم پذیرش، موانع ورود استارتاپ به دوره کشف اطلاع داده می شوند.

 

 

تیم اولیه خود را بازسازی نمایند

جلسه ایست با حضور هیئت داوران شتابدهنده که متشکل از مدیر عامل، مدیر اجرایی و اعضای تیم شتابدهی. بنیان گذار استارتاپ 30 دقیقه فرصت دارد تا تیم داوری را مجاب کند که آینده ای روشن را پیشِ رو دارد. 5 دقیقه به ارائه و 25 دقیقه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

image
image

برای دوره چهار ماهه شتاب خود برنامه عملیاتی تدارک ببینند

در صورتی که نظر تیم داوری نسبت به وضعیت استارتاپ مساعد باشد، مجوز ورود به کشف را پیدا کرده است. لزوما همه شرکت کنندگان در جلسه دفاع به دوره کشف ورود پیدا نمی کنند. در صورتی که استارتاپ از ورود به این دوره باز بماند، نکاتی که می توانند کارگشای آنها در ادامه مسیرشان باشند به اطلاع شان خواهد رسید. هر زمان که کاستی های استارتاپ برطرف شوند، بنیان گذار می تواند فرم پذیرش را دوباره پر نموده و شانس خود را برای حضور در دوره کشف امتحان کند!

 

خدماتی که شتاب‌دهنده در دوره کشف ارائه می‌نماید، شامل موارد زیر است:

-فضای اشتراک کاری و اینترنت
-کارگاه‌های آموزشی تخصصی راه‌اندازی استارتاپ
-جلسات تبادل تجربه با بنیان‌گذاران استارتاپ‌های موفق
-بهره‌گیری از شبکه ارتباطی تاثیرگذار شتاب‌دهنده برای پیشبرد اهداف استارتاپ
-پشتیبانی مدیر شتابدهی شتابدهنده در طول دوره

image
 

 

 

 
image
image