فرم پذیرش کارآموز

image
image
image
image
image
image
image

گذراندن دوره کارآموزی، از موضوعاتی است که معمولا توسط کارفرمایان هنگام استخدام نیروی کار جدید، مطرح می شود. علاوه بر اینکه کارآموزی، دوره‌ای برای کسب تجربه و اطلاعات بیشتر در حوزه مورد علاقه فرد است؛ روشی است تا سازمان‌ها به کمک آن، افرادی را که می‌خواهند به استخدام شرکت خود در آورند، از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهند. به این ترتیب کارفرما درمی‌یابد که آیا فرد متقاضی، مهارت کافی برای استخدام پس از دوره کارآموزی دارد یا خیر؟

در واقع دوره کارآموزی یکی از بخش‌های فرایند استخدام است که باعث صرفه جویی در هزینه و زمان برای استخدام کارمندان جدید می‌شود. این دوره به کارفرمایان کمک می‌کند تا با خیال آسوده‌تری، پیشنهاد شغلی نهایی خود را به افراد حاضر در این دوره، ارائه نمایند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که مشغول گذراندن این دوره‌ها هستید یا قصد دارید به زودی در یکی از آن‌ها شرکت کنید؛ حتما این مطلب را دنبال کنید. ما در این مطلب از استارتاپت، به بررسی تکنیک‌هایی پرداخته ایم که با استفاده از آن ها در طول این دوره، می توانید به هدف خود یعنی استخدام پس از دوره کارآموزی دست یابید.

۱۵ نکته کاربردی برای استخدام پس از دوره کارآموزی

 

احساس خوبی از خود به جای بگذارید.

شما به عنوان یک کارآموز مسئولیت دارید که به سرپرست و سایر اعضای شرکت نشان دهید آنچه را که هم به صورت شخص و هم به صورت حرفه ای انجام می‌دهید منطبق بر فرهنگ سازمان است. صرف وقت برای یادگیری مأموریت‌های سازمان و اینکه چه چیزی در میان کارکنان آن ارزش محسوب می‌شود، می تواند کمک بزرگی برای افزایش اطلاعات شما در رابطه با نحوه تشخیص و تعریف سازمان از موفقیت، باشد.

image
image

بر مبنای اهداف حرفه ای خود پیش بروید.

اهداف حرفه‌ای خود را بشناسید و به جای اینکه در هر دوره کارآموزی شرکت کنید، آن دوره‌هایی را پیدا کنید که واقعا منطبق بر خواسته‌ها و آرزوهایی است که برای آینده شغلی خود در سر دارید. کارآموزی جهت آماده سازی متقاضیان برای شغل و حرفه آینده، طراحی شده است. یافتن دوره‌ا‌‌ی که شما را در رسیدن به اهداف حرفه‌ای‌تان یاری کند، سبب خواهد شد تا در آینده، شانس بیشتری برای به دست آوردن و استخدام شدن در موقعیت شغلی مد نظر خود داشته باشید.

ارتباطی قوی با کارفرمای خود ایجاد کنید.

مطمئن شوید که سرپرست شما، برای بررسی مکرر فعالیت‌هایی که انجام می دهید؛ همواره در کنارتان است و البته شما هم رضایت خاطر او را فراهم می‌آورید. پس از آشنایی با وظایف شغل دلخواه خود و البته انتظاراتی که سرپرست‌تان از شما دارد، باید جهت اثبات خلاقیت و لیاقت خود، برای پاسخگویی به این انتظارات، تلاش بیشتری کنید. در کنار همه این‌ها، ایجاد و توسعه ارتباط حرفه ای با دیگر همکاران به عنوان یک کارآموز، می تواند در ایجاد شبکه‌ای از افراد حرفه‌ای که در آینده کمک زیادی به شما خواهند کرد، موثر باشد.

image
image

اخلاق کاری را رعایت نمایید.

نشان دادن تمایل خود برای به سرانجام رساندن وظیفه‌ای که بر دوش شما گذاشته شده است، ضمن حفظ نگرش مثبت، به کارفرما این اطمینان را می دهد که اگر به عنوان کارمند استخدام شوید؛ به عضوی ارزشمند در تیم تبدیل خواهید شد.

پروژه ها را به موقع تکمیل کنید.

اگر در پروژه‌ای با محدودیت زمانی که به شما محول شده، چالشی را پیش‌بینی کرده اید؛ حتما سرپرست خود را مطلع کنید و برای انجام این پروژه، تقاضای نیروی کمکی یا زمان بیشتر بدهید. لازم است برای این درخواست خود، حتما دلیلی منطقی داشته باشید. دلایلی مانند بروز مشکلات پیش‌بینی نشده یا تغییر اولویت‌های کاری در پروژه‌های خاص، می‌توانند از جمله دلایل قانع کننده باشند.

image
image

از قوانین شرکت پیروی کنید.

در صورتی که نظر تیم داوری نسبت به وضعیت استارتاپ مساعد باشد، مجوز ورود به کشف را پیدا کرده است. لزوما همه شرکت کنندگان در جلسه دفاع به دوره کشف ورود پیدا نمی کنند. در صورتی که استارتاپ از ورود به این دوره باز بماند، نکاتی که می توانند کارگشای آنها در ادامه مسیرشان باشند به اطلاع شان خواهد رسید. هر زمان که کاستی های استارتاپ برطرف شوند، بنیان گذار می تواند فرم پذیرش را دوباره پر نموده و شانس خود را برای حضور در دوره کشف امتحان کند!

در مورد عملکرد خود از سرپرست و همکارتان بپرسید.
گفتگو با کارفرمایان در مورد عملکرد شغلی‌تان، فرصتی را برای شما در جهت پیشرفت و ایجاد تغییرات لازم در طول دوره کارآموزی فراهم می‌کند. زیرا باعث شفاف سازی انتظارات سرپرست‌تان از شما می‌شود که تاثیر به سزایی در بهبود عملکردتان دارد. اعلام انتظارات به صورت علنی، باعث می شود تا همه، وظیفه خود را به خوبی بشناسند و به این ترتیب در ادامه کار، از بروز مشکلات جدی جلوگیری می‌شود.

image
image

مسائلی را که توسط سازمان مورد توجه نیستند پیگیری کنید.

شما می توانید ایده‌های خود را درباره مشکلاتی که در سازمان شناسایی کردید، ارائه دهید و درباره چگونگی حل آن‌ها، راه‌هایی پیشنهاد کنید. کارفرمایان همیشه به دنبال افرادی هستند که با فکر باز، مشکلاتی که حتی ممکن است مدیریت، آن‌ها را شناسایی نکرده باشد؛ یافته و در پی راه حلی برای آن‌ها باشند.

کار خود را با اشتیاق انجام دهید.

اگر کارفرمایان ببینند که توانایی اداره امور کوچک را حین انجام وظایف دشوار دارید، به شما اعتماد خواهند کرد. اگر کار خود را حین انجام مسئولیت‌های تکراری و البته خسته کننده روزانه، به خوبی انجام دهید؛ مطمئنا تقاضای اضافه کاری هم راحت‌تر از سوی سرپرست شما، مورد قبول واقع خواهد شد.

image
image

کارها را به صورت گروهی انجام دهید.

از بنیان گذار استارتاپ دعوت می شود تا با تمامی اعضای تیم خود در این جلسه، که به منظور آشنایی بیشتر با کسب و کار استارتاپ است، حضور یابند. 15 دقیقه ابتدایی جلسه به ارائه بنیان گذار و معرفی اعضای تیم اختصاص داشته و در 15 دقیقه بعدی، تیم ارزیابی سوالات خود را مطرح می کند.

تقاضای اضافه کاری کنید.

اگر کار کافی برای انجام دادن ندارید، بهتر است با سرپرست خود تماس بگیرید تا اگر کار اضافه‌ای برای انجام دادن وجود دارد؛ آن را به شما محول کند و در غیر این صورت، می‌توانید به کمک همکاران‌تان بروید. با این روش می‌توانید مهارت‌های جدیدی را هم، در کنار آن‌ها فرا بگیرید.

image
image

همیشه پیش قدم باشید.

با نشان دادن علاقه خود به رشد دانش و کسب مهارت‌های جدید کاری، موجب جلب اعتماد سرپرست و کارفرمای خود خواهید شد. اشتیاق خود برای حضور در کارگاه‌ها و سمینارها که نقش مهمی در افزایش درک شما از کاری که می‌کنید دارند؛ ذهنیت خوبی از شما نزد سرپرست‌تان ایجاد خواهد کرد.

قدردانی خود را ابراز کنید.

پس از اتمام دوره کارآموزی، ابزار تشکر و قدردانی هر چند کوتاه، تأثیر مطلوبی روی کارفرما می‌گذارد. اگر پس از این دوره، از شرکت خارج می‌شوید؛ حتما با سرپرست و همکاران خود در تماس بوده و فرصت‌های شغلی که در آینده پیش می‌آید را رصد کنید.

image
image

به یک انجمن حرفه ای بپیوندید.

شرکت در انجمن‌های حرفه‌ای، فرصتی عالی برای کارآموزان فراهم می کند تا با افراد شاغل در زمینه کاری خود، ملاقات داشته و ارتباط برقرار کنند. حضور در این انجمن‌ها باعث می‌شود تا مجلات مفید حوزه کاری خود را بشناسید و سطح‌تان را با خد مورد نیاز برای پیشرفت در این شغل، بسنجید.

علاقه خود برای کار در شرکت را ابراز کنید.

شور و شوق شما در محل کار، به دست اندر کاران آن، نشان می دهد که شما آنجا را به عنوان محلی برای کار کردن دوست دارید. حتی اگر در حال حاضر موقعیت شغلی در آن سازمان برای‌تان مهیا نباشد، این ابراز علاقه سبب می شود تا پس از به وجود آمدن موقعیت کار، احتمال تماس با شما افزایش پیدا کند.

شبکه سازی به معنای ایجاد رابطه است. با ایجاد شبکه ای قدرتمند، مطمئنا درک بهتری از آنچه برای موفقیت شما لازم است به دست می‌آورید و یاد می‌گیرید که چگونه از آن برای دستیابی به اهداف شغلی خود استفاده نمایید. وجود سرپرستی که به شما احترام می‌گذارد هم باعث می شود تا دوره کم‌فشارتری را حین کارآموزی پشت سر بگذارید.

معمولا کارفرمایان، فردی را برای آموزش مستقیم و پاسخ به سوالات کارآموزان، مشخص می‌کنند. حتما به دنبال دوره‌ای باشید تا از یک سرپرست حرفه‌ای بهره ببرد. از سؤال کردن نترسید و به دنبال راه‌هایی برای بهبود عملکرد و افزایش سطح دانش و مهارت‌های فعلی خود باشید. زمانی که شبکه‌ای قوی ایجاد کرده و در وزه تخصصی خود، تجربه کسب کردید؛ می‌توانید به افراد جدیدی که علاقه‌مند به ورود به این حوزه هستند هم کمک کنید.

روابط حرفه‌ا‌ی شما در طول دوره کارآموزی، توسعه می‌یابد. روابطی که بخش اعظم شبکه شما را تشکیل داده و می تواند به افزایش دانش و توانایی‌تان در انجام وظایف کاری‌، کمک کند. یادتان باشد که حتی پس از دوره کارآموزی هم باید این روابط را حفظ کرده و ارتباط خود را با افراد شبکه‌ای که ایجاد کرده‌اید، قطع نکنید تا از این طریق راحت‌تر بتوانید به هدف خود یعنی استخدام پس از دوره کارآموزی دست پیدا کنید.

image

فرم پذیرش کارآموز

فرم زیر را بصورت کامل پر کنید

فرم زیر را با دقت و بصورت کامل پر کنید