استارتاپ چیست؟
طراحی استارتآپ (Design a Startup)
طراحی استارتآپ شامل مجموعه اقداماتی است که قبل از شروع یک استارتآپ مورد استفاد قرار میگیرد. بهعبارتی در جستوجوی مدلی برای استارتآپ خود هستید تا نشان دهد محصول یا خدمت شما به احتمال زیاد در بازار مورد استقبال مشتریان قرار میگیرد و میتواند یه کسبوکاری پایدار تبدیل شود. این دوره در طراحی این مدل و رسیدن به محصولی مشتریپسند کمک میکند.
احتمالاً قصد راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی را دارید و میخواهید از این طریق درآمد کسب کنید یا علاقهمند هستید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید. شاید کسب درآمد از اینترنت در نگاه اول ساده به نظر برسد و تصور کنید با طراحی یک سایت و فروش یک محصول یا خدمت از خانه و یا هرجای دیگر میتوانید بهصورت آنلاین و با کمترین تلاش درآمدزایی کنید. ولی واقعیت این است که شروع یک کسبوکار اینترنتی به این سادگی نیست و نباید تصور کنید که راهاندازی این نوع کسبوکار راحتتر از شروع کسبوکارهای دیگر است. شروع هر کسبوکار، مهارتهای خاص خود را لازم دارد. باید یاد بگیرید که چطور استارتآپ خود را از صفر آغاز کنید و بتوانید با موفقیت آن را به یک کسبوکار پایدار تبدیل کنید.
قبل از اینکه بخواهید استارتآپ خود را شروع کنید و محصول یا خدمت خود را وارد بازار کنید، باید یکسری فعالیتهای خاص که مربوط به قبل از راهاندازی یک استارتآپ است انجام دهید. شما باید بتوانید در این مرحله بهدرستی نیاز مشتریان خود را شناسایی کنید و اطمینان حاصل کنید که محصول شما میتواند مسئله یا مشکلی از مشتری را برطرف نماید و بیشترین وقت تیم شما صرف شناسایی راهحلمناسب برای مسئله و نیاز مشتری باشد؛ بنابراین تمام تمرکز این دوره بر مجموعه تکنیکهایی است که شما را برای طراحی یک استارتآپ آماده میکند و کمک میکند تا بتوانید مشتریان احتمالی خود را پیدا کنید و به درک درست از محصولی برسید که متناسب با نیاز مشتریان باشد.
مفهوم استارتاپ
استارتآپ (کسبوکار نوپا) الزاماً به معنی ساخت یک نرمافزار و یا طراحی سایت اینترنتی یا اپلیکیشن نیست؛ هر زمان که در جستوجوی مدل کسبوکاری پایدار و قابل توسعه باشید، وارد دنیای استارتآپها شدهاید. امروزه استارتآپهای زیادی در حوزه فناوریهای پیشرفته یا با استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد میشوند که باید به دنبال سودآوری و کسب درآمد پایدار باشند تا پس از چند سال به یک کسبوکار با درآمدزایی خوب تبدیل شوند. ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات این قابلیت را برای هر استارتآپی به وجود میآورند که در مدتزمان کوتاهی به رشد سریعی دست یابند.
استارتآپ را بهعنوان یک موسسه تعریف میکنند که بهواسطه یک تیم شکل گرفته است. این تیم قصد دارد محصول یا خدمتی جدید را طراحی و به بازار عرضه کند اما این کار با عدمقطعیت بسیار زیاد همراه است؛ یعنی شما در طول شکلگیری استارتآپ،دقیقاًنمیدانید چه مدل کسبوکاری مناسب شماستو نمیدانید که چه راهحلهای درستی را باید برای رفع نیاز مشتریتان دنبال کنید. شاید جوابی قطعی برای خیلی از اتفاقات پیشآمده را نداشته باشید ولی مجبورید در هالهای از ابهام حرکت کنید. به همین دلیل باید قدرت تحمل این ابهام را داشته باشید و تحت هر شرایطی با حداقل اطلاعات به راه خود ادامه دهید. در حقیقت یک راه ماجراجویانه را شروع کردهاید و باید بدانید که با این دست چالشها، زیاد برخورد خواهید داشت. همه کسبوکارهای اینترنتی که به موفقیتهای خوبی رسیدهاند در ابتدا با همین مسائل روبهرو بودهاند اما توانستهاند بهخوبی مشکلات را پشت سر بگذارند و به جایگاه فعلی برسند.
مفهوم استارتآپ
مراحل شروع یک استارتاپ
اولین قدم برای شروع یک استارتآپ این است که بدانید راهاندازی استارتآپ یک اتفاق نیست؛ یعنی تصور نکنید که استارتآپ با یک ایده در ذهن شروع میشود و بعد با طراحی یک سایت به درآمدزایی بالایی میرسید. هرگز راهاندازی یک استارتآپ به این سادگی که فکر میکنید، نیست. راهاندازی استارتآپ یک فرآیند است به این معنا که باید مراحل مختلفی را سپری کنید تا بتوانیداستارتآپ خود را شکل دهید. همهچیز در ایده و یا طراحی سایت خلاصه نمیشود و فقط مهارتهای فنی، پاسخگوی شروع یک استارتآپ نیستند. شما باید یاد بگیرید که برای شروع یک استارتآپ چه مراحلی طی کنید و به چه مهارتهایی نیاز دارید و تمام تلاش خود را به کار بگیرید که از آنها در استارتآپ خود استفاده کنید.
هر کارآفرین برای راهاندازی کسبوکار خود مجموعه فعالیتهای مختلفی را انجام داده است. بهطورکلی میتوان گفت که همه آنها در ابتدا یک فرصتی را در محیط اطراف خود شناسایی و یا ایجاد کردهاند، سپس ایدهای در ذهن آنها شکل گرفته و تلاش کردهاند که از فرصت موجود بهرهبرداری کنند. آنها بهخوبی به جریان درآمدزایی خود تسلط داشتند و میدانستند که با چه افرادی و چه فعالیتهایی میتوانند برای کسبوکار خود درآمدزایی کنند. آنها بسیار حساس بودند که محصولشان دقیقاً مطابق نیاز بازار باشد و بتواند مسئله مشتریان خود را برطرف کند. بعدازاینکه اطمینان حاصل میکردند که نیاز و مسئله مشتری بهخوبی شناسایی شده است، وارد مرحله اجرایی کسبوکارشان میشدند و محصولات و خدمات خود را به بازار عرضه میکردند و با تمرکز زیادی، فعالیتهای بازاریابی را پیش میبردند.
استارتآپ شما هم باید جریان خاص خود را طی کند. بدون شک هر کسبوکاری مسیر موفقیت خاص خود را دارد اما به این نکته توجه کنید که رسیدن به موفقیت اتفاقی و یا شانسی نیست بلکه باید مراحل مختلفی را طی کنید و فعالیتهای مختلفی را انجام دهید تا به اهداف استارتآپ خود برسید.
0 نظر:
نظر بدهید