مهم ترین مرحله شروع یک کسب و کار
به جرأت می توان گفت هر گامی که در فرآیند راه اندازی کسب و کارها برمی دارید مهم است. اما در این میان یک مرحله وجود دارد که تحت هیچ شرایطی نمی توانید از آن صرف نظر کنید و آن مرحله، برنامه ریزی و ایجاد پلان کاری است که باید بر روی سه طرح ضروری تمرکز کنید تابتوانید اهدافتان را به درستی پیش ببرید و بهترین فرصت را برای بقاء کسب و کار کوچک خود فراهم نمایید.
بنابراین برنامه هایی که برای هر نوع کسب و کار کوچک لازم هستند از قبیل طرح و پلان کسب و کار، طرح و پلان بازاریابی و طرح و پلان مالی باید در همان ابتدای شروع یک کسب و کار ایجاد و هماهنگ شوند.
مطالب پیشنهادی : 5 قانون برای انتخاب نام تجاری جذاب
سه برنامه ی مهم که لازمه ی شروع یک کسب و کار کوچک است
هر چند بهتر است این سه پلان مهم کاری را به صورت اسنادی جداگانه تهیه نمایید اما از آنجایی که در بسیاری از موارد با یکدیگر همپوشانی دارند می توانید در یک مرحله نیز به ایجاد آن ها بپردازید. بنابراین در این بخش، سعی کرده ایم خلاصه ای از این سه طرح و نحوه کمک آن ها را در زمینه پیشرفت برای راه اندازی کسب و کارهای جدید معرفی کنیم.
قبل از خواندن مقاله به شما پیشنهاد می دهیم ابتدا با پلان کسب و کار خود شروع کنید، سپس به پلان بازاریابی بروید. بهتر است برنامه و پلان مالی را برای آخرین مرحله بگذارید، زیرا قبل از اینکه بتوانید سرمایه مورد نیاز خود را برای تحقق اهداف خود برآورد کنید، باید جزئیات بیشتری در مورد نحوه راه اندازی و تبلیغ کسب و کارتان بدانید.
-
ایجاد پلان کسب و کار
آیا هنگامی که عبارت "پلان کسب و کار" را می شنوید، هول و هراس دارید و غرق عرق می شوید؟ شاید این امر به این دلیل باشد که فکر کنید چگونه باید یک سند 40 صفحه ای ایجاد کرد که هر پیچیدگی و ابهامی را در زمینه ایده های مختلف کسب و کارتان پوشش دهد؟ شاید هم هنوز مطمئن نیستید که واقعاً به یک پلان کسب و کار نیاز دارید.
ما در این زمینه یک خبر خوب و یک خبر بد برایتان داریم. خبر بد اینکه شما واقعاً به یک پلان کسب و کار نیاز دارید. اما خبر خوب این است که طرح کسب و کار حتماً نباید سندی بسیار طولانی و خسته کننده باشد که آن را به خوبی جمع آوری کنید و اما هرگز دوباره به آن نگاه نکنید. بلکه پلان کسب و کار کاربردی در واقع یک سند کار است که می تواند فرم های بسی
اری داشته باشد و بیشتر به عنوان ابزاری قابل تغییر و انعطاف پذیربرای برنامه ریزی های در دست عمل می کند.
حداقل شما به یک پلان کسب و کار ساده نیاز دارید تا بر مواردی همچون موارد ذیل تمرکز کند:
-
چشم انداز : چه چیزی ایجاد می کنید؟
-
بیانیه ماموریت : هدف از کسب و کار شما چیست؟
-
اهداف : اهداف کسب و کارتان چیست؟
-
استراتژی ها : چطور، چه چیزی و کجا؟
-
سرمایه شروع کسب و کار : چه مقدار سرمایه برای شروع یک کسب و کار نیاز دارید؟
-
هزینه : چه مقدار هزینه ماهانه برای حفظ کسب و کار در حال اجرای خود لازم دارید؟
-
درآمد پیش بینی شده : چه انتظاراتی برای کسب درآمد دارید؟
-
برنامه و پلان بازاریابی برای شروع یک کسب و کار
اکنون که پلان کسب و کار خود را در دست دارید و پیشرفت خود را هدایت می کنید، به یک طرح بازاریابی نیز نیاز خواهید داشت که به شما در جذب مشتریان تان و ایجاد درآمد بیشتر کمک کند. در این مرحله ممکن است بیش از یک پلان بازاریابی نیاز داشته باشید. بنابراین می توانید یکی از آن ها را برای ترویج کسب و کار خود، یکی را برای معرفی محصولات یا خدمات جدید به بازار، یکی دیگر را برای هدف قرار دادن بازارهای جدید و دیگری را نیز برای توسعه راه های جدید جهت جذب مشتریان بیشتر ایجاد کنید. اما برای شروع پیشنهادات، بر پلان بازاریابی اولیه تمرکز خواهیم کرد یا همان برنامه ای که برای تبلیغ کسب و کار جدید خود استفاده می کنید.
مطالب پیشنهادی : چگونه یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد داشته باشیم؟
پلان بازاریابی برای شروع یک کسب و کار باید شامل موارد زیر باشد:
-
استراتژی ها : آیا می خواهید پلان بازاریابی خود را برای کسب و کار خود انجام دهید؟
-
بیانیه ماموریت : هدف از کسب و کار شما چیست؟ آیا این مأموریتی است که در پلان کسب و کار خود قرار داده اید؟
-
بازار هدف : مشتری ایده آل برای شما کیست؟
-
تجزیه و تحلیل رقابتی : رقبایتان چه کسانی هستند؟
-
پیشنهاد فروش منحصر به فرد : چه چیزی کسب و کارتان را منحصر به فرد می سازد؟
-
قیمت گذاری : محصولات و خدماتتان تا چه مبلغی ارزش دارند؟
-
طرح تبلیغاتی : چگونه به بازار هدف برسید؟
-
بودجه بازاریابی : چه مقدار پول صرف می کنید و بایر چه چیزی؟
-
معیارها : چگونه وبر اساس چه معیارهایی موفقیت های فعالیت های بازاریابی خود را پیگیری می کنید؟
در این فرآیند معمولاً آخرین مرحله نادیده گرفته می شود؛ اما لازم است بدانید این مرحله بسیار مهم است. پس بهتر است وقت خود را صرف تفکر کنید تا جزئیات موفقیت یا عدم موفقیت خود را با استفاده از تاکتیک های مختلف بازاریابی ببینید، بنابراین می توانید با هر کمپین بازاریابی که راه اندازی می کنید، تصمیمات عاقلانه تری بگیرید. در این صورت می توان گفت شما در مسیر ایجاد یک پلان بازاریابی هستید که می توانید از آن به عنوان یک طرح برای کسب و کار کوچک خود هنگامی که به این سوالات هدفمند پاسخ داده اید، استفاده کنید.
-
ایجاد پلان مالی برای شروع یک کسب و کار
ایجاد پلان مالی آخرین مرحله برای برنامه ریزی در شروع یک کسب و کار است. اما ممکن است خیلی مهم تر از دو پلان دیگر باشد. بدون بودجه و سرمایه برای راه اندازی و نگهداری کسب و کار، احتمالا آنقدر تحت فشار خواهید بود که از اجرای پلان مالی صرف نظر کنید. به یاد داشته باشید که بیشتر کسب و کارهای جدید ماه ها یا حتی سال ها بعد از شروع به سود می رشند. به همین دلیل است که باید مطمئن شوید که می توانید پایگاه های مالی خود را پوشش داده تا زمانی که قادر به ایجاد یک جریان نقدی از طرف کشب و کار جدید خود باشید.
پلان برنامه مالی خود را با مشخص کردن اینکه چقدر سرمایه برای شروع یک کسب و کار لازم دارید و از کجا سرمایه ی آن را تأمین خواهید کرد، راه اندازی کنید. بنابراین لازم است صفحه ی گسترده ای از تمام هزینه هایی که در راه اندازی کسب و کار پیش بینی می شود، ایجاد کنید. برخی از موارد موجود در لیست پلان مالی شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
تجهیزات
-
مبلمان
-
نرم افزار
-
فضای اداری یا محل فروشگاه
-
بازسازی محل کار
-
موجودی اولیه
-
سپرده های عمومی
-
حقوق قانونی و دیگر هزینه های حرفه ای
-
مجوزها
-
بیمه
-
آموزش کارکنان
-
وب سایت و دیگر ابزارهای دیجیتال
-
وثیقه بازاریابی
-
تبلیغات برای گسترش
برای هر یک از این موراد به طور جداگانه هزینه ای را برآورد کنید، سپس هزینه های برآوردشده را به طور کلی در نظر بگیرید تا به ایده ای مناسب برای پلان مالی خود در شروع کسب و کارتان برسید.
مطالب پیشنهادی : 7 نکته کاربردی برای مدیریت کسب و کار
حالا همین تمرین را با تمرکز بر پیش بینی هزینه های جاری ماهانه نیز انجام دهید. لیست شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
حقوق خود
-
حقوق کارکنان
-
اجاره
-
خدمات رفاهی
-
تبلیغات و ارتقاء
-
حمل و نقل و مدیریت
-
تدارکات
-
تلفن
-
اینترنت پرسرعت
-
نگهداری وب سایت
-
خدمات آی تی
-
حسابداری یا خدمات حسابداری
-
بیمه
-
مالیات
مجموع هزینه های برآورد شده هر یک از این موارد را برای به دست آوردن ایده هایی در زمینه تأمین هزینه های ماهانه خود به دست آورید. این هزینه ها را ضربدر 12 کنید تا برآوردی از هزینه کل برای نگه داشتن کسب و کارتان به مدت یک سال به دست آورید.
تکمیل پلان مالی در شروع یک کسب و کار
آخرین قسمت پلان مالی این است که بی درنگ و به همان اندازه که پلان مالی شما رشد می کند براوردی از آنچه که در کسب و کارتان رخ می دهد نیز داشته باشید. از آنجایی که قطعاً نمی توانید آینده را ببینید، بنابراین با اطمینان 100 درصد متوجه نخواهید شد که چگونه کسب و کارتان موفق خواهد بود یا اینکه چه مدت طول خواهد کشید تا درآمد حاصل شود. پس لازم است در این مرحله بسیار محافظه کار باشید.
از اطلاعات کسب درآمد پیش بینی شده ی طرح کسب و کار خود به عنوان نقطه شروع استفاده کنید، سپس جزئیات بیشتری را برای تنظیم دقیق برآوردها به آن اضافه کنید.
با کمک پلان مالی ایجاد شده شما یک چشم انداز خوب دارید و می توانید بدانید که چقدرسرمایه لازم است تا کسب و کارتان را شروع کنید. بنابراین این امکان برایتان فراهم می شود تا بتوانید بررسی گزینه های مالی کسب و کار کوچک خود را شروع کنید.
مطالب پیشنهادی : راهکارهایی برای ارتقا کسب و کارهای کوچک
کلام آخر در زمینه شروع یک کسب و کار جدید
همان طور که بر روی این سه پلان کسب و کار برنامه ریزی می کنید، ممکن است متوجه شوید که برای انجام برخی تحقیقات بیشتر، نیاز به جمع آوری اطلاعاتی در مورد بازار دارید. از طرفی دیگر نیز ممکن است برای ارتقای راهکارهای قیمت گذاری یا پیش بینی هزینه ها، لازم باشد اطلاعات بیشتری کسب کنید. بنابراین برای دریافت تمام اطلاعاتی که نیاز دارید، وقت بگذارید به طوری که برنامه هایتان جامع و دقیق باشد. اگر در شروع کسب و کار خود با مشکلاتی مواجه شدید می توانید از یک متخصص، مشاور کسب و کار، کارشناس بازاریابی یا حسابدار کمک بگیرید.
کامنت