یکی از بزرگترین چالش هایی که از زمانی که یک کار تولید محتوی را شروع میکردم این بود که در واقع شغلم چیه و چکار میکنم. گاهی خودم را با این جمله که تولید محتوی نویسندگیه آرام میکردم تا حداقل بتوانم کاری را که به من محول شده نیمه تمام نگذاشته و آن را به سرانجام برسانم و همیشه قبل از این که به یک تعریف یرای تولید محتوی برسم خودم را با این جمله که این روزها همه به نوعی در حال تولید محتوا هستند تسکین می دادم. کسانی که توی پیج اینستاگرام شان مطلب ، تصویر، موسیقی و کلیپ ویدئویی میگذارند در واقع تولید محتوی میکنند. یا کسانی که به تولید پاورپوینت یا نوشتن کتاب مشغولند. پس در همه حال همه ما در حال تولید معتوی هستیم. بنابراین محتوا اطلاعات ترغیب کننده ای هست که به مخاطب اطلاع رسانی میکند، با او تعامل ایجاد میکند و برای وی جذاب است. اما بیان این نکته هم ضروری است که لزوما محتوا نباید به وب سایت و فضای دیجیتالی و فرم دیجیتالی محدود شود. لذا اگر بخواهم یک تعریف جامع و کامل از تولید محتوی بیاورم باید بگویم:
تولید محتوا خلق و ایجاد یک سری اطلاعات خاص برای یک هدف خاص به مخاطب خاص و انتشار آن از طریق یک کانال خاص و در یک فرم خاص است .و همانطور که ملاحظه میکنید این تعریف به پنج رکن اساسی اشاره دارد و کلید برقراری ارتباط با مخاطب از طریق تولید محتوا در بهینه سازی این پنج جزء است.
گروه مهندسی مدیریت فناوری اطلاعات خیام با مدیریت اینجانب با سابقه ای که در تولید محتوی دارد سعی میکند:
-
هدف شما را از اتولید محتوی و این که چه ایده هایی می خواهید منتشر کنید یا دل تان می خواهد چه چیزهایی به دیگران یا مخاطبتان بگویید مشخص میکند.
-
این حرف ها یا اطلاعات را به گوش کسانی که میخواهید برساند. مثلا مخاطب شما ممکن است یک مدرس دانشگاه باشد و یا یک سازمان و یا یک فرد عادی که کسب و کار دیگری دارد
-
کمک میکند تا شما بتوانید برای محتوی خود قالب تعیین کنید و تعیین کنید در چه فرمی می خواهید اطلاعات خودتان را منتشر کنید ؟ مثلا می خواهید این اطلاعات را بنویسید و منتشر کنید یا می خواهید در این مورد با مخاطب حرف بزنید و صدای تان را ضبط کنید و منتشر کنید ؟ یا دوست دارید یک فیلم ویدئویی از خودتان در زمان صحبت کردن بگیرید و ویدئو منتشر کنید؟